Lejebolig i København

Ativo er i 2019 blevet en del af det nye boligsitet Boligpanda: En online platform der formidler lejeboliger i København og resten af  Danmark.

Markedet for boliger til leje, og i særdeleshed når vi taler lejebolig København, har i løbet af de sidste 10 år, nået hidtil uventede højder. De høje priser, samt den kolossale efterspørgsel, specielt blandt studerende, har skabt lidt af en wild west stemning. Et moderne gold rush, hvor guldet hverken er gyldent eller sort, men mursten og mørtel.

For os i Ativo, er det et spændende projekt med potentiale, midt i en branche hvor alle konkurrenter slås om overhalingsbanen. Et projekt hvor vi kan få mulighed for at afprøve vores kompetencer, og udfolde nogle af vores mange nye ideer og tanker. Ideer og tiltag der forhåbentlig også kan komme andre af vores kunder til gode.

Lejebolig København. Ny lejligheder skyder op på Amager

Om Boligmarkedet i København

Problematikken i København er at der, trods mange store og dyre lejligheder, er meget få mindre og overkommelige muligheder. Der er massere af nybyg både i og omkring København, men der bygges ikke lejeboliger i de prisklasser der er mest efterspurgte. Et andet problem er at grundet den lokale bygningslovgivning, skal størstedelen af ​​de nye lejligheder, der bygges, være 3 eller 4 værelser, beregnet til familier med dobbelt indkomst. Lovene er dog efterhånden gamle, og fra en tid hvor Københavns politikere ønskede at byen skulle være mere familievenligt.

I dag har tiderne dog ændret sig, familier flytter længere væk, flere mennesker vælger at leve som singler, hvor normen tidligere var at flytte sammen og oprette en familie. En lejebolig i København er altså i større grad i dag et mål for de unge, frem for familierne.

I de sidste 10 år har Københavns befolkning vokset markant. Der har været en stor bevægelse af mennesker fra provinserne til byområderne, og København har været den største modtager af tilflyttere.

Fra politisk hold, er problemet erkendt, og diskuterer ofte, specielt i studieopstarts perioderne. Lovændringer i bolig sektoren er dog, som mange andre steder, noget der tager tid.