Søgemaskineoptimering – SEO

Hvad er søgemaskineoptimering, og hvorfor er SEO vigtigt for dig?

SEO står for Search Engine Optimization, og handler om teknikker og metoder man kan bruge for at øge sin synlighed på søgemaskinernes resultatlister. Google er for mange hjemmesider en vigtig kilde til trafik, men det er typisk kun de højest rangerende hjemmesider på Google som folk klikker på. Søgemaskineoptimering går ud på at få netop din hjemmeside til at dukke op når man søger på bestemte keywords, og på at få din hjemmeside rangeret så højt som muligt.

Teknikker til SEO

Der findes en lang række teknikker og værkøjer, som man kan bruge til SEO. Google og andre søgemaskiner udvikler konstant deres algoritmer, så de metoder som har været brugt tidligere, bliver måske ikke ved med at være relevante, ligesom der konstant bliver udviklet nye måder at optimere sin søge-ranking på. To vigtige metoder er optimering af keywords og link-building.

  • Keyword-optimering
    Når søgemaskiner besøger og indexerer dine sider, kigger de på indholdet af de tekster der står, og kategoriserer dem i forhold til forskellige nøgleord som de finder. På den måde finder f.eks. Google ud af, hvad præcis din hjemmeside handler om. Ved at målrette de keywords du har stående på dine sider, kan du styre hvilke søgninger din side kommer frem på. Det kræver dog en balancegang, da din placering også kan blive skadet af at fylde for mange keywords ind på dine sider.
  • Link-building
    En af de parametre som søgemaskiner bruger til at vurdere hvor højt din hjemmeside skal placeres er, hvor “vigtig” og “relevant” din side vurderes til at være. For at lave denne vurdering kigger søgemaskinerne bl.a. på, hvor mange andre sider der linker til din side. Links fra højt rangerende sider til din hjemmeside giver en masse “link juice”, som forbedrer din egen placering. Omvendt kan links fra “blacklistede” eller “dårlige” sider skade din placering – det er vigtigt at de indgående links til din side er relevante.

Der kan skrives bøger om, hvordan disse og andre teknikker anvendes i praksis, hvilket der også er gjort. Det er et stort emne, som konstant udvikler sig, men det kan bringe stor værdi, og meget trafik til din side, hvis du holder den opdateret vha. de nyeste teknikker.

Få hjælp til SEO

Hvis du vil i gang med SEO, findes der en masse ressourcer online som du kan bruge til at få en masse praktiske tips og tricks, som i princippet kan tages i brug med det samme for at forbedre din placering hos Google og de andre søgemaskiner. Et par eksempler er:

  • The Beginners Guide to SEO af Moz. Moz er et amerikansk firma der producerer SEO-værktøjer, og de har en masse viden som de gerne deler ud.
  • SEO-LEX er en bog af Thomas Rosenstand, en af Danmarks førende SEO-eksperter. Den er på dansk, og giver en utrolig god gennemgang af hele SEO-verdenen

Hvis du ikke ønsker selv at kaste dig ud i SEO, hvis du har det grundlæggende på plads og gerne vil have hjælp til de mere avancerede teknikker, eller hvis du bare gerne vil sparre med nogen omkring de tiltag du kan tage på din side, er du mere end velkommen til at kontakte os, her hos Ativo. Vi har erfaring med at forbedre synligheden af webshops på det danske marked, for både små og større virksomheder.